دارچین، ادویهای خوشعطر با قدرتی فراتر از طعم
دارچین یک گیاه شیرین بسیار محبوب است که در آشپزی مورد استفاده قرار میگیرد. علیرغم اینکه استفاده مردم از این ادویه در تهیه غذا زیاد میباشد و کاربرد زیادی بویژه در تهیه شیرینی و برخی غذاها دارد، اما ممکن است این سوال برای اغلب شما بوجود آید که “ دارچین برای چی خوبه”؟! ممکن است ندانید که دارچین برای قرنها، در بهبود سلامت روده و بهبود و درمان انواع مشکلات سلامتی مانند تب، مشکلات قاعدگی، احتقان، گلودرد و سرفه و ناراحتیهای دستگاه گوارش مورداستفاده قرار گرفته است.
ادویه دارچین نه تنها طعمی گرم و دلپذیر به غذاها میبخشد، بلکه سرشار از ترکیبات فعالی مانند سینامالدئید، پلیفنولها و آنتیاکسیدانهاست که نقش مؤثری در تقویت سیستم ایمنی، بهبود عملکرد قلبی-عروقی، کنترل قند خون و کاهش التهاب دارند. در این مقاله، خواص دارچین و کاربردهای آن در جنبههای مختلف سلامت بدن بطور علمی و جامع موردبررسی قرار خواهد گرفت.
آنچه در این مقاله میخوانیم:
- دارچین؛ ادویهای با کاربردهای درمانی گسترده
- مزایای بالقوه سلامتی دارچین
- موارد مصرف دارچین
- ارزش غذایی دارچین
- خواص ضدمیکروبی دارچین
- خواص ضدباکتریایی دارچین
- خواص دارچین برای قند خون
- خواص دارچین برای دیابت
- خواص دارچین برای مغز
- بیماریهای عصبی
- آلزایمر
- خواص دارچین برای کاهش التهاب
- خواص دارچین برای قلب
- بیماری قلبی عروقی
- فشار خون
- خواص دارچین برای لاغری و کاهش وزن
- خواص دارچین برای پوست
- خواص دارچین برای مردان
- خواص دارچین برای عفونت قارچی
- خواص دارچین برای زنان
- خواص دارچین برای معده و دستگاه گوارش
- عوارض دارچین
- چه کسانی نباید از دارچین استفاده کنند؟
- مقدار مصرف
- نحوه مصرف
- انواع مکمل دارچین
- نتیجه گیری
- پرسش و پاسخ
دارچین؛ ادویهای با کاربردهای درمانی گسترده
دارچین ادویه ای است که از پوست خشک شده داخلی چندین درخت از جنس Cinnamomum بهدست می آید و معمولاً به شکل چوب (لوله نورد شده) یا پودر آسیاب شده یافت میشود. دارچین بهعنوان طعمدهنده در انواع غذاها اعم از شیرین و شور استفاده میشود و طعمی گرم و کمی تند دارد. دارچین کاربردهای متعددی دارد، در درجه اول بهعنوان ادویه و طعمدهنده در آشپزی، اما همچنین در طب سنتی، عطرها و حتی آدامسها نیز کاربرد زیادی دارد. از آن برای افزایش طعم غذاهای شیرین و خوش طعم و همچنین در نوشیدنیها استفاده میشود و میتوان آن را به صورت پودر دارچین یا چوب دارچین مصرف کرد. چوب دارچین را میتوان بهطور کامل برای ایجاد طعم در نوشیدنیهایی مانند شکلات داغ استفاده کرد یا میتوان آنها را به صورت پودر درآورد.
دارچین قرنهاست که در طب سنتی بهویژه در چین، هند و ایران استفاده میشود. بهطور سنتی برای بیماریهای مختلف از جمله مشکلات گوارشی، علائم سرماخوردگی و آنفولانزا و بهبود گردش خون استفاده میشود.
مزایای بالقوه سلامتی دارچین
تحقیقات نشان میدهد دارچین ممکن است دارای خواص ضد التهابی و آنتی اکسیدانی باشد. برخی از مطالعات همچنین تأثیر بالقوه آن را بر قند خون، سطح کلسترول و عملکرد شناختی مورد بررسی قرار داده اند، اگرچه تحقیقات بیشتری مورد نیاز است. تاثیرات دارچین بر تنظیم قند خون، بهطور بالقوه خطر ابتلا به دیابت نوع 2 را کاهش میدهد و ممکن است حساسیت به انسولین را بهبود بخشد. همچنین دارچین میتواند سطح تری گلیسیرید و کلسترول کل بدن شما را کاهش دهد که در پیشگیری از بیماریهای قلبی موثر خواهد بود. علاوه بر این، دارچین دارای خواص ضدباکتریایی و ضدمیکروبی است و برخی مطالعات نشان میدهد که ممکن است برای سلامت مغز و عملکرد شناختی مفید باشد.
تصور میشد دارچین به افراد مبتلا به التهاب، درد عصبی، بیماری قلبی، سرفه و سایر بیماریها کمک میکند. امروزه محصولات دارچین بهعنوان یک مکمل غذایی برای دیابت و کاهش وزن تبلیغ میشود. دارچین سیلان برای بهبود علائم رینیت آلرژیک (تب یونجه) تبلیغ میشود. علاوه بر اینکه دارچین یک ترکیب آنتی اکسیدانی، ضدالتهابی، ضد دیابت، ضدمیکروبی و ضد سرطان در نظر گرفته میشود، بهعنوان ترکیب کاهنده چربی و عامل موثر در کاهش احتمال بروز بیماریهای قلبی عروقی شناخته شده است. همچنین گزارش شده است که دارای فعالیتهایی در برابر اختلالات عصبی مانند پارکینسون و بیماریهای آلزایمر است.
کاربردهای دیگر
دارچین همچنین در آدامسها بهخاطر اثر طراوتبخشی که دارد استفاده میشود و میتوان آن را به یک اسانس برای استفاده در عطر، لیکور و حتی برخی داروها تقطیر کرد.
انواع دارچین
- دارچین سیلان (Cinnamomum verum): همچنین به عنوان "دارچین واقعی" شناخته میشود، بومی سریلانکا است و طعمی لطیف و شیرین دارد.
- دارچین کاسیا (Cinnamomum cassia): بیشتر در آمریکای شمالی رایج است، طعم قویتر و شدیدتری دارد.
- دارچین سایگون (Cinnamomum loureiroi): نوع دیگری از دارچین کاسیا که با نام چوب دارچین قلم معروف است و طعم قوی و کمی تندتر دارد.
همه انواع دارچین حاوی ترکیبی به نام کومارین هستند که به مقدار زیاد برای کبد مضر است. برخی از انواع دارچین مانند کاسیا سرشار از کومارین هستند، اما دارچین سیلان بسیار کمتر است. اگر نگران ترکیب کومارین هستید، دارچین سیلان گزینه مطمئنتری برای کلکسیون ادویه جات شماست.
موارد مصرف دارچین
- آشپزی: دارچین در محصولات پخته شده، دسرها، غذاهای شور و نوشیدنیها استفاده میشود.
- طب سنتی: از لحاظ تاریخی دارچین برای مصارف دارویی مختلفی مورداستفاده قرار گرفته است.
- کاربردهای دیگر: دارچین بصورت اسانس دارچین و مکملهای حاوی ترکیبات دارچین نیز موجود است.
ارزش غذایی دارچین
دارچین یک ادویه ارزشمند با فواید تغذیه ای است که منبعی از آنتی اکسیدانها، فیبر و مواد معدنی کمیاب است. در حالی که این ادویه منبع اصلی پروتئین یا چربی نیست، یک قاشق چایخوری دارچین آسیاب شده حاوی مقدار کمی کالری، کربوهیدرات و ریزمغذیهای مختلف است.
دارچین با دارا بودن مواد مغذی مختلف، فواید بالقوه متعددی برای سلامتی ارائه میدهد. یک وعده معمولی، مانند یک قاشق چای خوری (2.6 گرم) دارچین آسیاب شده، حاوی حدود 6.42 کالری، 2.1 گرم کربوهیدرات، 0.1 گرم پروتئین و مقادیر کمی فیبر، کلسیم، آهن، منیزیم، فسفر، پتاسیم و منیزیم است. همچنین ممکن است منبع خوبی برای کنترل قند خون، ویتامین A و ضد التهاب باشد و در سلامت قلب موثر باشد. ارزش غذایی دارچین در هر قاشق چایخوری در جدول ذیل آورده شده است:
محتوای مواد مغذی دارچین (در هر قاشق چایخوری/3 گرم) | |
پروتئین | 0.1 گرم |
کربوهیدرات | 2 گرم |
فیبر | 1.6 گرم |
کلسیم | 26.1 میلی گرم |
آهن | 0.21 میلی گرم |
منیزیم | 1.56 میلی گرم |
پتاسیم | 11.2 میلی گرم |
ویتامین A | 0.39 میکروگرم |
کالری | 7 کیلو کالری |
خواص ضدمیکروبی دارچین
دارچین دارای خواص ضد میکروبی قوی است، به ویژه به دلیل ترکیب فعال سینامالدئید که می تواند از رشد باکتریها و قارچهای مختلف جلوگیری کند. عصاره و اسانس دارچین فعالیت ضدباکتریایی بر علیه باکتریهای گرم مثبت و گرم منفی نشان داده اند. تصور میشود که این اثرات ضدمیکروبی مربوط به توانایی ترکیب سینامالدئید در مختل کردن غشاهای باکتریایی و اختلال در سیستم آنزیمی باشد.
خواص ضدباکتریایی دارچین
خواص ضدباکتریایی دارچین، به ویژه به دلیل ترکیباتی مانند سینامالدئید و اوژنول، توسط محققان موردبررسی قرار گرفته است. این ترکیبات میتوانند از رشد باکتریهای مختلف از جمله گونههای گرم مثبت و گرم منفی جلوگیری کنند. اثربخشی دارچین در مهار رشد باکتریها منجر به استفاده از آن بهعنوان یک نگهدارنده طبیعی در مواد غذایی و سایر کاربردهای این ادویه شده است.
خواص دارچین برای قند خون
دارچین ممکن است با تقلید از اثرات انسولین به کاهش قند خون کمک کند و به انتقال قند از جریان خون به سلولها کمک کند. همچنین میتواند حساسیت بدن شما به انسولین را افزایش دهد و عملکرد انسولین را در انتقال قند به داخل سلولها تقویت کند. افزودن مقداری از این ادویه باستانی به یک لیوان آب میتواند به مدیریت حساسیت به انسولین و سطح گلوکز خون در بدن کمک کند. با وجود این، توافق نظری در مورد اینکه چقدر باید مصرف کنید تا از مزایای بالقوه آن در عین اجتناب از خطرات احتمالی بهره مند شوید، وجود ندارد. بیشتر تحقیقات اثرات 1 تا 6 گرم در روز را بررسی کرده اند.
خواص دارچین برای دیابت
بسیاری از مطالعات نشان دادهاند که دارچین میتواند قند خون را کاهش داده و به مدیریت عوارض رایج دیابت، در کنار سایر فواید سلامتی کمک کند. اگر می خواهید از مکمل دارچین استفاده کنید یا آن را به وعده های غذایی خود اضافه کنید تا به کاهش قند خونتان کمک کند، بهتر است به جای کاسیا از سیلان استفاده کنید. اگر میخواهید دارچین را به رژیم غذایی خود اضافه کنید، بهترین راه این است که با افزودن پودر آن روی بلغور جو دوسر یا روزانه با نصف قاشق چایخوری تا یک قاشق چایخوری مصرف کنید. استفاده از دارچین به شکل کامل در غذا، به جای قرص، همیشه بهترین کار است. اگر مکملهایی با حداقل 1.5 گرم دارچین در روز مصرف کنید، ممکن است در صورت ابتلا به بیماری متابولیک، کلسترول تام، کلسترول LDL (یا کلسترول بد)، تری گلیسیرید و قند خون شما را کاهش دهد. همچنین در صورت مصرف مداوم آن به مدت 7 هفته، ممکن است فشار خون را کاهش دهد.
خواص دارچین برای مغز
دارچین ممکن است فواید مختلفی برای سلامت مغز داشته باشد، از جمله بهبود حافظه، توجه و عملکرد شناختی. برخی از مطالعات نشان میدهد که ممکن است به کاهش التهاب، محافظت در برابر بیماریهای عصبی مانند آلزایمر و پارکینسون و حتی کاهش علائم اضطراب کمک کند. با این حال، مطالعات انسانی بیشتری برای تایید این یافتهها موردنیاز است. در برخی از مطالعات نشان دادهاند که ترکیبات دارچین، مانند سینامالدئید و اوژنول، تأثیر مثبتی بر عملکرد شناختی دارند و بهطور بالقوه حافظه و یادگیری را بهبود میبخشند. یک مطالعه بر روی بزرگسالان جوان نشان داد که جویدن آدامس دارچین ممکن است عملکرد شناختی را بهبود بخشد و علائم اضطراب را کاهش دهد.
بیماریهای عصبی
دارچین ممکن است فواید محافظت کننده عصبی داشته باشد و بهطور بالقوه پیشرفت بیماریهای عصبی مانند پارکینسون و آلزایمر را کاهش دهد. مطالعات نشان دادهاند که دارچین و ترکیبات آن، مانند سینامالدئید، میتواند عملکرد حرکتی را بهبود بخشد، مانع از دست دادن نورونها میشود و سطح انتقالدهندههای عصبی را در مدلهای حیوانی این بیماریها عادی کند. علاوه بر این، دارچین ممکن است به مهار تجمع پروتئینهای مضر در مغز، مانند تاو و آمیلوئید بتا، که از علائم آلزایمر هستند، کمک کند.
ترکیبات دارچین مانند TCA، سینامالدئید و همچنین اوژنول ممکن است چندین اثر محافظت کننده عصبی داشته باشند. اوژنول با کاربرد احتمالی در درمان بیماری آلزایمر، افسردگی و بیماری پارکینسون، محافظ عصبی است.
آلزایمر
برخی از تحقیقات نشان میدهند که دارچین ممکن است نقش محافظت کننده برای سیستم عصبی داشته باشد و بهطور بالقوه در برابر بیماریهای عصبی مانند آلزایمر و پارکینسون کمک کند. به عنوان مثال، نشان داده شده است که سینامالدئید از تجمع پلاکهای آمیلید بتا در مغز، که نشانه آلزایمر است، جلوگیری میکند.
خواص دارچین برای کاهش التهاب
دارچین بهطور سنتی در بسیاری از فرهنگها به دلیل خواص ضدالتهابی و درمان بیماریهای مختلف از جمله آرتریت استفاده میشود. دارچین حاوی ترکیباتی با خواص ضدالتهابی مانند سینامالدئید است که ممکن است به کاهش التهاب و علائم مرتبط کمک کند. تحقیقات نشان میدهد که میتواند التهاب را کاهش دهد و بهطور بالقوه شرایطی مانند آرتریت را بهبود بخشد. برخی از مطالعات نشان میدهد که دارچین ممکن است به کاهش نشانگرهای التهاب کمک کند و بهطور بالقوه برای افرادی که در معرض خطر بیماریهای مزمن مانند بیماری قلبی هستند، مفید باشد.
این ادویه ممکن است راهی خوشمزه برای کاهش التهاب، درد و حساسیت و تورم مفاصل را ارائه دهد. اگر به آرتریت روماتوئید (RA) مبتلا هستید، افزودن مقداری ادویه دارچین روی بلغور جو دوسر صبحگاهی ممکن است به شما کمک کند احساس بهتری داشته باشید.
خواص دارچین برای قلب
دارچین ممکن است فوایدی برای سلامت قلب، به ویژه در مدیریت کلسترول و فشار خون داشته باشد. همچنین به کاهش فشار خون و بهبود سطح کلسترول کمک میکند. ادویه دارچین حاوی آنتی اکسیدانهایی است که میتوانند به محافظت از قلب در برابر استرس اکسیداتیو، که عامل اصلی بیماری قلبی است، کمک کنند. دارچین میتواند باعث انبساط عروق خونی شود، به این معنی که می تواند آنها را شل و گشاد کند و منجر به بهبود گردش خون شود.
بر اساس یک بررسی، مکمل با حداقل 1.5 گرم یا حدود 3/4 قاشق چایخوری دارچین در روز توانست سطح تری گلیسیرید، کلسترول تام، کلسترول LDL (بد) و قند خون را در افراد مبتلا به بیماری متابولیک کاهش دهد.
بیماری قلبی عروقی
دارچین یک عامل ضد انعقاد است و از تصلب شرایین جلوگیری میکند. علاوه بر این، کلسترول خون و مقاومت به انسولین را کاهش میدهد، قند خون را تثبیت میکند و LDL را حفظ میکند. سینامالدئید رگهای خونی را گشاد میکند و به کاهش تنش ناشی از فشار خون کمک میکند.
فشار خون
دارچین ممکن است به کاهش فشار خون، به ویژه در افراد مبتلا به دیابت نوع 2 کمک کند. برخی از مطالعات نشان میدهند که دارچین میتواند فشار خون سیستولیک و دیاستولیک را کاهش دهد، مخصوصاً زمانیکه بهطور مداوم در طی چند هفته مصرف شود. با این حال، این اثرات عموماً متوسط در نظر گرفته میشوند و ممکن است راه حلی مستقل برای کنترل فشار خون بالا نباشند.
دارچین ممکن است به شل شدن رگهای خونی کمک کند که میتواند در کاهش فشار خون موثر باشد. همچنین اعتقاد بر این است که حساسیت به انسولین را بهبود میبخشد و از استرس اکسیداتیو محافظت میکند که میتواند در تنظیم فشار خون نیز نقش داشته باشد. هیچ دوز توصیه شده خاصی برای دارچین وجود ندارد. با این حال، در تحقیقات انجام شده، برای فشار خون بالا دوزهای 85 میلی گرم تا 500 میلی گرم در روز Cinnamomum zeylanicum (CZ) توصیه میشود.
خواص دارچین برای لاغری و کاهش وزن
دارچین ممکن است با افزایش بالقوه متابولیسم، تنظیم قند خون و کمک به چربی سوزی به مدیریت وزن کمک کند، اما راه حلی مستقل برای کاهش وزن نیست. تحقیقات نشان میدهد که دارچین، بهویژه سینامالدئید، ممکن است بر فرآیندهای متابولیک تأثیر بگذارد، بهطور بالقوه باعث کاهش مصرف غذا و جلوگیری از افزایش وزن در مطالعات حیوانی شود. در انسان، مکمل دارچین با بهبود اجزای سندرم متابولیک مانند مقاومت به انسولین و سطح کلسترول مرتبط است. با این حال، ترکیب دارچین با یک رژیم غذایی متعادل و ورزش منظم برای نتایج بهینه مدیریت وزن بسیار مهم است.
برای مصرف دارچین به منظور کمک به کاهش وزن، یک چوب دارچین را در آب بجوشانید تا معطر شود. مقداری لیمو را در آن فشار دهید و یک قاشق چایخوری عسل خام به آن اضافه کنید. نوشیدنی کاهش وزن شما آماده است. همچنین میتوانید از ادویههای دیگر مانند زنجبیل، فلفل، هل و نعناع استفاده کنید تا معجون سالمتر و خوشمزهتر شود.
خواص دارچین برای پوست
زردچوبه یک گیاه ضد التهابی شناخته شده است که ظاهراً آکنه را از بین میبرد و جای جوش را درمان میکند. این ادویه برای استفاده بسیار بیخطر است و امروزه در بسیاری از محصولات مراقبت از پوست مختلف موجود در بازار یافت میشود.
دارچین دارای خواص ضدباکتریایی است که آن را به گزینهای عالی برای درمان جوشها تبدیل میکند. همچنین به کنترل تولید سبوم و محو شدن لکهها کمک میکند. دارچین همچنین خاصیت قابض دارد. قابضها به کوچک شدن منافذ کمک میکنند که میتواند پوست را صافتر و یکدستتر نشان دهد.
خواص دارچین برای مردان
دارچین، یک ادویه محبوب شناخته شده است که چندین فواید بالقوه برای مردان دارد، از جمله بهبود سلامت باروری، افزایش سطح تستوسترون و بهبود خلق و خو، که همگی میتوانند به سلامت کلی جنسی کمک کنند. علاوه بر این، ممکن است از سلامت قلب، کنترل قند خون و حتی مدیریت وزن حمایت کند. بطور کلی، خواص دارچین برای مردان شامل موارد ذیل است:
- گردش خون و سلامت قلب
- تقویت خلق و خو
- تولید اسپرم
- سطح تستوسترون
- بهبود هضم
- مدیریت وزن
- کنترل قند خون
- افزایش قدرت بدنی
خواص دارچین برای عفونت قارچی
دارچین، بهویژه اسانس آن، به دلیل داشتن خواص ضدقارچی میتواند به پیشگیری و درمان عفونتهای کاندیدا کمک کند. اسانس دارچین (CEO) فعالیت ضدمیکروبی قابل توجهی در برابر میکروارگانیسمهای مختلف از جمله استافیلوکوکوس اورئوس، اشریشیا کلی و گونههای کاندیدا از خود نشان داده است. بهطور خاص، دیواره سلولی را مختل میکند و منجر به نشت داخل سلولی و مهار رشد قارچ میشود. روغن دارچین میتواند غشای سلولی قارچ را مختل کند، تشکیل شبه هایف مخمر را مهار کند و بهطور بالقوه آسیب به گلبولهای قرمز را کاهش دهد.
خواص دارچین برای زنان
دارچین فواید متعددی برای سلامت زنان دارد، از جمله تنظیم چرخههای قاعدگی، تقویت باروری و بهطور بالقوه بهبود کنترل قند خون و سلامت قلب. همچنین ممکن است به کاهش التهاب، کاهش دردهای قاعدگی و بهبود سلامت پوست کمک کند.
- تنظیم چرخه قاعدگی
- حمایت از باروری
- تسکین درد
- کنترل قند خون
- کاهش التهاب
- سلامت پوست
- مدیریت وزن
- سلامت قلب
- محافظت آنتی اکسیدانی
خواص دارچین برای معده و دستگاه گوارش
اثرات دارچین بر مشکلات معده متفاوت است و بهطور کامل شناخته نشده است، اما برخی از مطالعات نشان میدهند که ممکن است برای شرایط خاصی مانند سوء هاضمه عملکردی، گاستریت و بصورت بالقوه برای رفلاکس اسید معده مفید باشد. فواید دارچین بر سلامتی، از خواص ضدالتهابی و آنتی اکسیدانی آن و همچنین پتانسیل آن برای حمایت از سلامت روده و تنظیم قند خون ناشی میشود.
دارچین تاثیرات زیادی بر عمل هضم دارد، از جمله تسکین بالقوه نفخ، گاز و سوء هاضمه. همچنین ممکن است در تنظیم قند خون و بهبود جذب مواد مغذی موثر باشد و به بازگرداندن تعادل باکتریها در روده کمک کند و از سلامت گوارش حمایت کند. دارچین ممکن است بدن را در برابر سرطان ایمن نگه دارد، اگرچه مطالعات بیشتری مورد نیاز است.
عوارض دارچین
دارچین نوعی ادویه سالم است که خوردن آن در مقادیر کم تا متوسط بیخطر است. در حالیکه خوردن زیاد دارچین ممکن است معایبی داشته باشد. خوردن دارچین به اندازه توصیه شده و کمتر از مقدار قابل تحمل روزانه کافی است تا برای سلامتی بدنتان مفید باشد. مصرف زیاد دارچین ممکن است برخی عوارض برای شما ایجاد کند:
- مشکلات تنفسی
- آفت دهان و زخم های دهان
- مشکلات گوارشی
- واکنش آلرژیک
- تحریک پوست
- آسیب کبدی (دارچین کاسیا (یا معمولی) منبعی غنی از کومارین است.)
- تغییرات قند خون و کاهش قند خون
- تداخلات دارویی
چه کسانی نباید از دارچین استفاده کنند؟
دارچین بهطور کلی در مقادیر متوسط بیخطر است، اما باید توسط زنان باردار، افراد مبتلا به بیماری کبد، کسانی که داروهای دیابت مصرف میکنند و کودکان، با احتیاط مصرف شود. همچنین توصیه میشود از مصرف مقادیر زیاد دارچین کاسیا بخصوص برای کسانی که بیماری کبدی دارند خودداری کنید. استفاده طولانیمدت از دارچین میتواند برای افراد حساس مانند مبتلایان به بیماریهای کبدی مشکلساز باشد. دارچین سیلان ممکن است حاوی مقدار کمی کومارین باشد. برخی از انواع روغن یا پودر دارچین موضعی ممکن است باعث تحریک پوست یا درماتیت شوند.
مقدار مصرف
دریافت مقادیر معمولی دارچین تأثیرات مثبتی بر سلامت شما دارد. اما خوردن مقدار زیادی از این ادویه ایده خوبی نیست. از آنجاییکه دارچین بهعنوان یک درمان اثبات نشده است دوز مشخصی برای مقدار مصرف آن وجود ندارد. برخی از کارشناسان ½ تا 1 قاشق چایخوری (2-4 گرم) پودر در روز را پیشنهاد میکنند.
نحوه مصرف
دارچین، نوعی ادویه همه کاره، میتواند به روشهای متعددی، هم در آشپزی و هم فراتر از آن مورداستفاده قرار گیرد. از بهترین کاربردهای آن میتوان به افزودن این ادویه به برخی خوراکیهای شیرین مانند انواع کیک، شیرین و پای و غذاهای خوش طعم، نوشیدنیها مانند شکلات داغ، چای یا قهوه با چوب دارچین یا پودر دارچین، صبحانه مانند افزودن دارچین به بلغور جو دوسر و میان وعدههایی مانند اسموتیها اشاره کرد.
انواع مکمل دارچین
کارشناسان دریافتهاند که مصرف مکملهای دارچین میتواند سطح آنتیاکسیدانی را در خون شما افزایش داده و همچنین نشانگرهای التهاب را کاهش دهد. دارچین میتواند سطح تری گلیسیرید و کلسترول کل شما را کاهش دهد که میتواند به پیشگیری از بیماری قلبی کمک کند.
مکملهای دارچین در اشکال مختلف مانند قرص و کپسول در دسترس هستند. در حال حاضر هیچ دوز مشخصی برای مصرف مکملهای دارچین وجود ندارد. توصیه استاندارد برای دوز قرص دارچین، مصرف بین 2 تا 4 گرم در روز (2000 تا 4000 میلی گرم) یا حدود ½ تا 1 قاشق چایخوری پودر دارچین است. اگر به فکر مصرف مکملهای دارچین هستید، ضروری است که با پزشک یا متخصص مراقبتهای بهداشتی مشورت کنید تا دوز مناسب را تعیین کند و مطمئن شوید که برای شما بیخطر است، بهویژه اگر داروهای دیگری مصرف میکنید.
- قرص سینامون سون پلاس
- کاهش سطح قند خون
- تنظیم چربی خون
- درمان سندروم تخمدان پلی کیستیک
- کمک به سلامت قلب و عروق
- موثر در رفع خستگی روزانه

نتیجه گیری
دارچین حاوی ترکیبات زیستفعال متعددی از جمله سینامالدئید، پلیفنولها و آنتیاکسیدانهاست که خواص قابل توجهی در زمینههای مختلف سلامت انسان دارند. مطالعات بالینی و آزمایشگاهی نشان دادهاند که این ادویه میتواند در تنظیم قند خون، کاهش مقاومت به انسولین، کاهش التهابات مزمن، بهبود عملکرد قلبیعروقی، و تقویت سیستم ایمنی مؤثر باشد. همچنین، دارچین به دلیل ویژگیهای ضدباکتری، ضدویروس و ضدسرطان بالقوهاش، توجه زیادی در تحقیقات دارویی و تغذیهای به خود جلب کرده است. با این حال، باید توجه داشت که اثربخشی و ایمنی مصرف دارچین به دوز، نوع (مثل دارچین سیلان یا کاسیا) و وضعیت سلامت فرد بستگی دارد. بنابراین، برای بهرهبرداری حداکثری از خواص دارچین، مصرف آن باید بر پایه شواهد علمی و با در نظر گرفتن احتیاطات پزشکی صورت گیرد.
پرسش و پاسخ
1. دارچین برای لاغری کی بخوریم؟
برای افرادی که دارچین برای لاغری و کاهش وزن مصرف میکنند، نوشیدن آب دارچین قبل از صبحانه توصیه میشود که به شروع سریع متابولیسم بدن کمک میکند. همچنین برای لاغری میتوانید به جای آب دارچین، نوشیدنی چای دارچین را قبل از زمان ناهار و هم در اواخر روز یا اوایل عصر بنوشید.
2. چرا ماسک دارچین پوست را میسوزاند؟
ماسک دارچین را به مدت طولانی و بیشتر از ۱۰ تا ۱۵ دقیقه روی پوست خود قرار ندهید. حتی اگر به دارچین حساسیت ندارید، اگر پوست خود را طولانی مدت در معرض ترکیبات ماسک دارچین قرار دهید، میتواند باعث تحریک پوست شود. دارچین، به خصوص پودر دارچین، میتواند پوست را تحریک کند و باعث بروز واکنش آلرژیک مانند سوزش، قرمزی و حتی سوختگی شود. همچنین افرادی که نسبت به دارچین حساسیت دارند، ممکن است دچار واکنش آلرژیک شامل بثورات، خارش و تورم شوند.
3. آیا دارچین روی پروستات تاثیر میگذارد؟
دارچین و اجزای فعال آن میتوانند استرس اکسیداتیو را کاهش داده و گسترش سلولهای سرطانی در غده پروستات را کاهش دهند.
4. کاربردهای دارویی دارچین چیست؟
برخی از افراد از مکملهای دارچین برای درمان مشکلات گوارشی، دیابت، کاهش اشتها و سایر بیماریها استفاده میکنند. همچنین در طب سنتی برای درمان برونشیت نقش دارد.
منبع