ارسال و فروش ویژه دسکتاپ ارسال و فروش ویژه موبایل

ترک سیگار : 10 روش مؤثر برای مقاومت در برابر هوس سیگار

ترک سیگار: 10 راه آسان و مؤثر برای مقاومت در برابر هوس سیگار

وقتی می‌خواهید سیگار را ترک کنید، میل به تنباکو می‌تواند شما را خسته کند. از این نکات برای کاهش میل و مقاومت در برابر هوس استفاده کنید. برای اکثر افرادی که از تنباکو استفاده می‌کنند، میل به تنباکو یا میل به سیگار کشیدن می‌تواند قوی باشد. اما شما می توانید در مقابل این هوس‌ها بایستید. هنگامی که احساس می‌کنید میل به مصرف تنباکو دارید، به خاطر داشته باشید که حتی اگر این میل شدید باشد، چه سیگار بکشید و چه نکشید، احتمالاً در عرض 5 تا 10 دقیقه از بین می‌رود. هربار که در برابر هوس تنباکو مقاومت می‌کنید، یک قدم به توقف مصرف دخانیات برای همیشه نزدیک می‌شوید.

ترک سیگار

آنچه در این مقاله می‌خوانیم :

  • ده قدم طلایی برای مقاومت در برابر هوس سیگار
    • درمان جایگزین نیکوتین را امتحان کنید
    • از عوامل محرک اجتناب کنید
    • تأخیر
    • چیزی ترد و خوشمزه بجوید
    • «فقط یکی» نداشته باشید
    • فعالیت بدنی داشته باشید
    • تکنیک‌های تمدد اعصاب را امتحان کنید
    • برای تقویت تصمیم خود، تماس بگیرید
    • برای دریافت پشتیبانی، آنلاین شوید
    • مزایای آن را به خود یادآوری کنید
  • نتیجه‌گیری
  • پرسش و پاسخ

 

ده قدم طلایی برای مقاومت در برابر هوس سیگار

سیگار با بسیاری از انواع سرطان از جمله سرطان ریه، دهان، گلو، حنجره، پانکراس، مثانه، دهانه رحم و کلیه مرتبط است. حتی قرارگرفتن در اطراف دود دست دوم (دود سیگار دیگران)، ممکن است خطر ابتلا به سرطان ریه را افزایش دهد. اما فقط سیگار کشیدن نیست که مضر است؛ بلکه جویدن تنباکو نیز با سرطان دهان، گلو و لوزالمعده مرتبط است. دوری از تنباکو یا تصمیم به توقف مصرف آن راه مهمی برای کمک به پیشگیری از سرطان است. برای کمک به ترک دخانیات، از یک پزشک یا داروساز در مورد محصولات ترک سیگار و سایر روش‌های ترک بپرسید. در این مقاله 10 روش عالی برای کمک به شما در مقاومت در برابر میل به سیگار کشیدن یا استفاده از تنباکو در هنگام بروز میل، به شما ارائه شده است.

 

درمان جایگزین نیکوتین را امتحان کنید

از پزشک خود در مورد درمان جایگزین نیکوتین بپرسید. گزینه‌ها عبارتند از:

  • نیکوتین تجویزی در اسپری بینی یا استنشاقی
  • چسب‌های نیکوتین، آدامس و قرص‌هایی که می‌توانید بدون نسخه بخرید
  • داروهای تجویزی غیر نیکوتینی برای ترک سیگار مانند بوپروپیون (Wellbutrin SR ،Wellbutrin XL و غیره) و وارنیکلین
  • درمان‌های جایگزین نیکوتین کوتاه‌مدت -مانند آدامس نیکوتین، قرص‌های پاستیل، اسپری‌های بینی یا استنشاق‌ها- می‌توانند به شما در غلبه بر هوس شدید سیگار کمک کنند. این درمان‌های کوتاه‌اثر معمولاً همراه با چسب‌های نیکوتینی با اثر طولانی، یا یکی از داروهای غیرنیکوتینی، برای ترک سیگار، بی‌خطر هستند.
  • سیگارهای الکترونیکی (سیگارهای الکترونیکی) اخیراً به عنوان جایگزینی برای سیگارهای سنتی مورد توجه قرار گرفته‌اند. اما ثابت نشده است که سیگارهای الکترونیکی ایمن‌تر یا مؤثرتر از داروهای جایگزین نیکوتین در کمک به افراد در ترک سیگار نیستند.

 

آدامس ترک سیگار

خرید آدامس ترک سیگار از داروخانه حاتم

 

از عوامل محرک اجتناب کنید

میل به تنباکو در جاهایی که اغلب تنباکو می‌کشید یا می‌جوید، قوی‌تر است، مانند مهمانی‌ها یا بارها، یا در مواقعی که استرس داشتید یا قهوه می‌نوشیدید. محرک‌های خود را بیابید و برنامه‌ای برای اجتناب از آن‌ها یا عبور از آن‌ها بدون استفاده از تنباکو داشته باشید.

خود را برای بازگشت سیگار آماده نکنید. به عنوان مثال، اگر معمولاً در حین صحبت با تلفن سیگار می‌کشید، یک خودکار و کاغذ در نزدیکی خود نگه دارید تا به جای سیگار کشیدن، به نوشتن چیزی مشغول شوید.

 

 

تأخیر

اگر احساس می‌کنید می‌خواهید تسلیم هوس سیگار خود شوید، به خود بگویید که ابتدا باید 10 دقیقه دیگر صبر کنید. سپس کاری انجام دهید که در آن مدت حواس خود را پرت کنید. سعی کنید به یک منطقه عمومی عاری از دود بروید. این ترفندهای ساده ممکن است برای از بین بردن ولع مصرف تنباکو کافی باشد.

 

 

چیزی ترد و خوشمزه بجوید

به دهان خود کاری بدهید تا بتوانید در برابر هوس تنباکو مقاومت کنید. در مواقعی که هوس می‌کنید سیگار بکشید، با جویدن یک آدامس خود را مشغول کنید. جویدن آدامس آدامس بدون قند یا آب نبات سفت بجوید. چیزی ترد و خوشمزه مثل هویج خام، آجیل یا تخمه آفتابگردان میل کنید.

 

 

«فقط یکی» نداشته باشید

ممکن است وسوسه شوید که فقط یک نخ سیگار بکشید تا هوس تنباکو را برطرف کنید؛ اما خودتان را فریب ندهید که فکر کنید می‌توانید در آنجا متوقف شوید. در اغلب موارد، داشتن یک مورد، منجر به یکی دیگر می‌شود. و ممکن است دوباره از تنباکو استفاده کنید.

 

 

فعالیت بدنی داشته باشید

فعالیت بدنی می‌تواند به منحرف کردن حواس شما از هوس سیگار کمک کند. حتی فعالیت‌های کوتاه مدت،–مانند چند بار دویدن از پله‌ها بالا و پایین، می‌تواند ولع مصرف تنباکو را از بین ببرد. برای پیاده‌روی یا دویدن بیرون بروید.

اگر در خانه یا محل کار هستید، اسکات، خم شدن عمیق زانو، فشار دادن، دویدن در محل، یا بالا و پایین رفتن از پله‌ها را امتحان کنید. اگر فعالیت بدنی را دوست ندارید، دعا، خیاطی، کار با چوب یا نوشتن در یک مجله را امتحان کنید. یا کارهایی را برای حواس‌پرتی انجام دهید، مانند تمیز کردن یا بایگانی کردن اوراق.

 

راه های ترک سیگار

 

تکنیک‌های تمدد اعصاب را امتحان کنید

سیگار کشیدن ممکن است راه شما برای مقابله با استرس بوده باشد. مبارزه با ولع مصرف تنباکو، خود می‌تواند استرس‌زا باشد. با امتحان راه‌هایی برای آرامش، مانند تنفس عمیق، آرام‌سازی ماهیچه‌ها، یوگا، تجسم، ماساژ یا گوش‌دادن به موسیقی آرام‌بخش، استرس را از خود دور کنید.

 

 

برای تقویت تصمیم خود، تماس بگیرید

برای کمک به تلاش خود برای مقاومت در برابر ولع مصرف دخانیات، با یکی از اعضای خانواده، دوستان یا اعضای گروه پشتیبانی، ارتباط برقرار کنید. تلفنی چت کنید، پیاده‌روی کنید، چند مطلب خنده‌دار به اشتراک بگذارید، یا برای صحبت و حمایت از یکدیگر، با هم قرار ملاقاتی تنظیم کنید. مشاوره نیز می‌تواند مفید باشد.

 

 

برای دریافت پشتیبانی، آنلاین شوید

به یک برنامه آنلاین ترک سیگار بپیوندید. یا وبلاگ یک ترک‌کننده را بخوانید و افکار تشویق‌کننده را برای شخص دیگری که ممکن است با هوس سیگار سروکار دارد ارسال کنید. از نحوه برخورد دیگران با هوس سیگار بیاموزید.

 

 

مزایای آن را به خود یادآوری کنید

یادداشت کنید یا با صدای بلند بگویید که چرا می‌خواهید سیگار را ترک کنید و در برابر هوس سیگار مقاومت کنید. این دلایل ممکن است شامل موارد زیر باشد:

  • احساس بهتر
  • سالم‌تر شدن
  • دور نگه داشتن عزیزان خود از دود سیگار
  • پس‌انداز پول

به خاطر داشته باشید که تلاش برای غلبه بر میل به مصرف تنباکو همیشه بهتر از هیچ کاری نکردن است. و هر بار که در برابر هوس تنباکو مقاومت می‌کنید، یک قدم به عاری بودن از تنباکو نزدیک می‌شوید.

 

 

نتیجه‌گیری

ترک سیگار می‌تواند یک چالش باشد، اما با برنامه‌ریزی و تلاش، می‌توانید در برابر هوس سیگار مقاومت کنید و سیگار را برای همیشه ترک کنید. در این مقاله، 10 روش برای کمک به شما در مقاومت در برابر هوس سیگار ارائه شد. این روش‌ها عبارتند از: امتحان کردن درمان جایگزین نیکوتین؛ اجتناب و دوری از عوامل محرک؛ تأخیر کردن و به تعویق انداختن میل و هوس تا زمانی که هوس، کاملا برطرف شود؛ جویدن چیزی ترد و خوشمزه؛ نداشتن «فقط یکی»؛ داشتن فعالیت بدنی؛ امتحان کردن تکنیک‌های تمدد اعصاب؛ تماس با دوستان خوب و اعضای خانواده، برای تقویت تصمیم خود؛ آنلاین شدن برای دریافت پشتیبانی؛ و در نهایت، یادآوری مزایای ترک سیگار به خود. با پیروی از این نکات، می‌توانید شانس خود را برای موفقیت در ترک سیگار افزایش دهید.

 

 

پرسش و پاسخ

 

1. آیا درمان جایگزین نیکوتین (NRT) برای ترک سیگار موثر است؟

بله، NRT می‌تواند برای ترک سیگار مؤثر باشد. NRT به شما کمک می‌کند تا نیکوتین را بدون سیگار کشیدن دریافت کنید. این می‌تواند به کاهش علائم ترک، مانند هوس سیگار، کمک کند.

2. چگونه از عوامل محرک اجتناب کنم؟

عوامل محرک می‌توانند هر چیزی باشند که باعث می‌شود شما بخواهید سیگار بکشید. عوامل محرک رایج عبارتند از استرس، قهوه، الکل و بودن در اطراف افراد سیگاری. برای اجتناب از عوامل محرک، می‌توانید برنامه‌ای برای اجتناب از این عوامل داشته باشید؛ خود را برای بازگشت سیگار آماده نکنید؛ به دنبال راه‌هایی برای مقابله با استرس بدون سیگار باشید.

3. چگونه موقع هوس و میل به سیگار، تأخیر کنم؟

اگر احساس می‌کنید می‌خواهید سیگار بکشید، به خود بگویید که ابتدا باید 10 دقیقه دیگر صبر کنید؛ سپس کاری انجام دهید که در آن مدت، حواس خود را کاملا پرت کنید.

4. چه جایگزین‌هایی به صورت خوراکی به من پیشنهاد می‌کنید تا از هوس سیگار جلوگیری کنم؟

چیزهای زیادی وجود دارد که می‌توانید بجوید تا از هوس سیگار جلوگیری کنید. برخی از گزینه‌ها عبارتند از: آدامس بدون قند؛ آجیل؛ تخمه آفتابگردان؛ آب نبات سفت؛ هویج خام.

5. چرا نباید حتی «فقط یک» سیگار بکشم؟

اگر «فقط یک» سیگار بکشید، ممکن است دوباره به سیگار کشیدن منظم بازگردید. این به این دلیل است که نیکوتین یک ماده‌ی اعتیادآور است.

6. برای ترک سیگار چکار کنیم؟

از درمان‌های جایگزین نیکوتین استفاده کنید، از مصرف الکل و دیگر محرک‌ها اجتناب کنید، ورزش و فعالیت بدنی داشته باشید، سبزیجات و میوه به مقدار زیاد مصرف کنید.

7. چرا بعد از ترک سیگار سرفه میکنیم؟

سرفه در افراد سیگاری یکی از شایع‌ترین علائم ترک سیگار است و دلیل آن عملکرد ریه‌ها برای تمیز کردن و ترمیم خود می‌باشد.

 

 

منبع :

New Researches about Quitting Smoking

دکتر فاطمه ذنوبی

دکتر فاطمه ذنوبی

فارغ التحصیل رشته داروسازی از دانشگاه علوم پزشکی شیراز در سال 1397. موضوع پایان نامه : 1- سرکوب سلول های سرطان مغز با دوز داروی کمتر 2- اثر نوعی قارچ بر کاهش تکثیر سلول سرطانی، فعالیت ها : - دریافت رتبه سوم کشوری مقاله سرطان درمانی در همایش کشوری سم شناسی سال 96-97 - دبیر انجمن علمی دانشجویان داروسازی بین الملی شیراز - رئیس کمیته استاد مشاور دانشکده داروسازی بین الملی شیراز

دیدگاه (0)

دیدگاه خود را برای ما بنویسید

کلید ESC برای خروج فشار دهید