علائم گرفتگی رگ قلب را نادیده نگیرید!
عارضه گرفتگی رگ قلب زمانی اتفاق میافتد که یک ماده مومی شکل به نام « پلاک » در داخل شریانهای قلبی ایجاد میشود. ممکن است چندین سال طول بکشد تا جریان خون مسدود شود اما درنهایت پلاک میتواند منجر به حمله قلبی و یا نارسایی قلبی شود. باید شریان مسدود شده را قبل از اینکه خیلی دیر شود تشخیص دهیم. در این مقاله به مهمترین علائم گرفتگی رگ قلب و نحوه پیشگیری از سکته قلبی می پردازیم.

آنچه در این مقاله می خوانیم:
- گرفتگی رگ قلب چیست؟
- عوامل خطر گرفتگی رگ قلب
- مهمترین علائم گرفتگی رگ قلب
- درد یا ناراحتی قفسه سینه
- تنگی نفس
- حالت تهوع یا استفراغ
- خستگی یا ضعف
- سرگیجه یا سبکی سر
- پیشگیری از گرفتگی رگ قلب و سکته قلبی
- نتیجه گیری
- پرسش و پاسخ
گرفتگی رگ قلب چیست؟
گرفتگی رگ قلب یکی از مشکلات شایع قلبی و عروق است. در این بیماری، پلاکهایی از مواد مختلف (چربی، کلسترول و غیره) در دیواره رگ هایی ایجاد میشود که خون را به قلب میرسانند. این پلاکها میتوانند منجر به باریک شدن یا انسداد شریانها شده و جریان خون به قلب را محدود کنند. برخی از مهمترین علائم گرفتگی رگ قلب و عوارض آن شامل درد قفسه سینه، آنژین (درد قلبی) و سکته قلبی هستند. برای پیشگیری و درمان این مشکل، بهتر است با متخصص قلب و عروق مشورت کنید.
حملات قلبی عامل اصلی مرگ و میر در بسیاری از کشورهای جهان است. آنها زمانی رخ می دهند که جریان خون به قلب مسدود می شود، معمولاً به دلیل تجمع پلاک در شریان ها. در حالی که برخی از افراد به دلیل ژنتیک یا بیماری های زمینه ای در معرض خطر سکته قلبی هستند، علائم هشداردهنده ای وجود دارد که همه باید از آنها آگاه باشند.
عوامل خطر گرفتگی رگ قلب
گرفتگی رگهای قلب یک بیماری شایع قلبی است که میتواند جدی و خطرناک باشد. عواملی که میتوانند منجر به گرفتگی رگهای قلب شوند، عبارتند از:
|
مهمترین علائم گرفتگی رگ قلب
علائم گرفتگی رگ قلب بسته به محل و شدت انسداد می تواند متفاوت باشد. با این حال، چندین علامت هشداردهنده وجود دارد که همه باید از آنها آگاه باشند، از جمله:
|
پیشگیری از گرفتگی رگهای قلب و سکته قلبی
خوشبختانه، چندین راهکار برای جلوگیری از گرفتگی رگهای قلب و همچنین سکته قلبی انجام دهید، حتی اگر علائم هشدار دهنده انسداد عروق را داشته باشید. در ادامه چند نکته مهم آورده شده است:
• رژیم غذایی سالم داشته باشید: خوردن یک رژیم غذایی غنی از میوه ها، سبزیجات، غلات کامل و پروتئین بدون چربی می تواند به کاهش خطر سکته قلبی کمک کند. اجتناب از غذاهای فرآوری شده، چربی های اشباع شده و قند اضافی نیز می تواند به حفظ وزن سالم و کاهش خطر بیماری قلبی کمک کند. همچنین مصرف لبنیات از جمله ماست و بستنی و… را کاهش دهید چون باعث تشکیل پلاک کلسیمی در عروق قلبی میشود.
• به طور منظم ورزش کنید: فعالیت بدنی می تواند با بهبود سلامت قلب، کاهش استرس و حفظ وزن مناسب به کاهش خطر سکته قلبی کمک کند. در بیشتر روزهای هفته حداقل 30 دقیقه ورزش متوسط داشته باشید.
• سیگار را ترک کنید: سیگار یک عامل خطر اصلی برای سکته قلبی است و می تواند به مرور زمان به شریان ها آسیب برساند. ترک سیگار می تواند خطر سکته قلبی را کاهش دهد و سلامت کلی شما را بهبود بخشد.
• استرس را مدیریت کنید: استرس می تواند به فشار خون بالا کمک کند، که می تواند به شریان ها آسیب برساند و خطر گرفتگی رگهای قلب و سکته قلبی را افزایش دهد. مدیریت استرس از طریق تکنیک های آرامش بخش، مانند مدیتیشن یا یوگا، می تواند به کاهش خطر کمک کند.
• دارو را طبق دستور مصرف کنید: اگر شرایط پزشکی زمینهای مانند فشار خون یا کلسترول بالا دارید، مهم است که دارو را طبق تجویز پزشک مصرف کنید. این می تواند به کنترل وضعیت شما و کاهش خطر سکته قلبی کمک کند.
- از جمله مکمل های مفید برای پیشگیری از گرفتگی رگ قلب عبارتند از:
کپسول پرفورم آپ 500 یا 1000 میلی گرم: مشتقی از امگا3 که برای حفظ سلامت قلب و پیشگیری از نارسایی قلبی کاربرد دارد |
- داروهای گیاهی:
- جهت پیشگیری از نارسایی قلبی و کمک به بهبود آریتمی قلبی، تپش قلب و نارسایی عروق کرونر و کاهش فشار خون و احتمال تصلب شراین تجویز میشوند.
- معمولا به تنهایی تجویز میشوند چون با اغلب داروهای تجویزی برای قلب تداخل دارند.
کپسول سیناکرHTS: حاوی کنگر فرنگی - بعد از هر وعده غذایی یک عدد قرص واسکوویتا: حاوی مریم گلی - بعد از صبحانه و شام یک عدد قرص وستولوکس: حاوی عصاره گوجه فرنگی - بعد از صبحانه یک عدد کپسول روکاردین: حاوی عصاره سرخ ولیک - قبل از صبحانه و شام هر بار دو عدد با هم قرص کاردیوتون: حاوی عصاره سرخ ولیک - بعد از هر وعده غذایی یک عدد قرص کراتاگل: حاوی عصاره سرخ ولیک - بعد از هر وعده غذایی یک عدد قرص کراتاگوس: حاوی عصاره سرخ ولیک - بعد از هر وعده غذایی یک عدد کپسول بلودپرکسیر: حاوی عصاره سرخ ولیک و انگور - بعد از هر وعده غذایی یک عدد کپسول هایپوفار: حاوی عصاره زیتون - بعد از صبحانه یک عدد کپسول اکتیوا ولبینگ سیرکولیشن: حاوی عصاره زیتون و انگور - بعد از صبحانه یک عدد قرص وازوگل: حاوی عصاره زیتون - بعد از صبحانه یک عدد قطره استراگل: حاوی عصاره بید و سیر و زنجبیل و… - بعد از صبحانه 25 قطره قرص آلیوم اس: حاوی عصاره سیر - بعد از صبحانه یک عدد قرص آلیکوم: حاوی عصاره سیر - بعد از هر وعده غذایی یک عدد قرص گارسین: حاوی عصاره سیر - بعد از صبحانه یک عدد قرص گارلینووس: حاوی عصاره سیر و ویتامین های ب - بعد از صبحانه یک عدد |
نتیجه گیری
گرفتگی رگ قلب یک بیماری شایع قلبی است که میتواند جدی و خطرناک باشد. مهمترین علائم گرفتگی رگ قلب عبارتند از: درد یا ناراحتی قفسه سینه، تنگی نفس، حالت تهوع و خستگی یا ضعف که با مشاهده هریک از این علائم فورا باید به متخصص مراجعه کنید. با رعایت برخی نکات و مراقبت های فردی مانند رژیم غذایی سالم، انجام ورزش، اجتناب از استعمال سیگار و کنترل استرس میتوانید از بروز این عارضه پیشگیری کنید.
پرسش و پاسخ
1. آیا گرفتگی رگ قلب میتواند باعث نارسایی قلبی شود؟
بله. گرفتگی رگهای قلب با گذشت زمان، میتواند منجر به نارسایی قلبی شود. وقتی فرد دچار نارسایی قلبی شود، قلب قادر به پمپاژ خون به مقدار کافی در بدن نیست. این عارضه میتواند باعث تجمع مایع در ریهها و بروز مشکلات تنفسی، تورم پاها، کبد و شکم شود.
2. گرفتگی رگ قلب چه عوارضی به دنبال خواهد داشت؟
گرفتگی رگهای قلب منجر به عارضه سکته قلبی، آریتمی، نارسایی قلبی و درد در قفسه سینه خواهد شد.
3. برای گرفتگی رگ قلب باید چکار کرد؟
درمان گرفتگی رگهای قلب با داروهای تجویزشده توسط متخصص، روشهای جراحی و رعایت برخی نکات مانند اجتناب از دخانیات، انجام بیشتر ورزش، رسیدن به وزن مناسب و مصرف غذاهای سالم و کاهش استرس توصیه میشود.